לאחר אישורי מטרו בשנת 2025 העבודות כבר התחילו
מעבר מתכנון לביצוע
שנת 2025 תיחרט בתולדות התחבורה הישראלית כשנת המעבר מחלומות לביצוע. לאחר אישור התכנית האחרונה של רשת המטרו במאי, חברת נת”ע לא בזבזה זמן והחלה מיד בעבודות בפועל. המעבר המהיר מתכנון לביצוע מעיד על רמת הנחישות והמקצועיות שמאפיינת את הפרויקט.
עבודות על קו M1 התחילו כבר בראשון לציון, חולון וגלילות. אתרי העבודה הפכו לסמל נראה לעין של התקדמות הפרויקט. תושבי האזור כבר יכולים לראות את תחילת המהפכה התחבורתית שעתידה להגיע לפתחם. העבודות כוללות הכנת שטחי דיפו, העתקת תשתיות והתחלת עבודות החפירה.
פרויקטי בנייה כבר בתנועה
במקביל לעבודות התשתית, תוכניות למיזמי בניה בקרבת תחנות M1 כבר אושרו להגשה. פרויקט קניאל בכפר סבא מהווה דוגמה מובהקת לאופן שבו השוק הפרטי כבר מגיב לאישורי המטרו. יזמים וקבלנים מבינים את הפוטנציאל העצום של הנכסים בסמיכות לתחנות המטרו ומזרזים את תכניותיהם.
התרחבות זו של פעילות הבנייה צפויה להוביל לעליית ערך הנכסים באזורי התחנות, ליצירת מקומות עבודה חדשים ולחיזוק הכלכלה המקומית. הקשר בין תחבורה לפיתוח עירוני מתבטא כבר עכשיו, עוד לפני שהמטרו החל לפעול.
לוח זמנים ריאלי ומעודד
על פי לוחות הזמנים העדכניים, חלקה הראשון של המערכת צפוי להתחיל לפעול לקראת 2040, מה שמקנה ללוח הזמנים ממד ריאלי ומעשי. זהו פרויקט ארוך טווח שדורש סבלנות, אך ההתקדמות הנוכחית מעידה שהמטרות ניתנות להשגה.
ההשקעה הכספית של למעלה ממיליארד שקלים שכבר הועברה מהמשרד לתחבורה מבטיחה שהעבודות יוכלו להמשיך בקצב יציב וללא הפרעות תקציביות. זהו פרויקט שישנה את פני המטרופולין לדורות הבאים ויהפוך את תל אביב למוקד תחבורתי ברמה בינלאומית.
